19 квітня 2019 року, парафіяльна спільнота храму святого Йосипа в Дніпрі переживала Літургію Страждань і Смерті Господньої, яка традиційно розпочалася в тиші, без співу, із властивим для Великої П’ятниці жестом, коли священик лягає долілиць перед оголеним вівтарем.
У своїй проповіді брат Леонід Міхалець OFM Cap зауважив, що смисл Великої П’ятниці є в тому, що Ісус помер за наші гріхи, проте “це не означає, що мусиш бути насуплений, понурий, тому що це значна, проте лише частина правди про сьогоднішній день, сьогодні ми маємо також радіти з того, що Ісус переміг смерть, і для нас є надія всупереч нашим розчаруванням і безнадії.”
На хресті є дві сторони: з однієї сторони ми бачимо Ісуса Христа розіп’ятого, а з іншої – порожнє місце. Брат Леонід зазначив, що Отці Церкви вже у V-VI столітті казали, що це місце призначено для нас. “Тільки тоді досвідчиш своєї гідності як дитина Божа, коли за дією Духа Святого дозволиш розіп’ясти себе своїм ближнім з іншої сторони. Тоді не будеш жити ти, але буде жити Ісус Христос, тоді досвідчиш, що хрест є місцем спасіння, найглибшої зустрічі з Богом.” – підкреслив проповідник. 
Пресвітер також наголосив, що знімання заслони із хреста, що був урочисто внесений до храму для адорації вірними, є образом того, що “в Ісусі Христі Бог Отець відслонив, показав нам Свою Любов”. 
Пресвяті Дари після Причастя було перенесено до “Гробу Господнього”, молитва при якому тривала до пізнього вечора п’ятниці та в суботу. 
 
 

Коментарі закрито.

Розклад Богослужінь
Неділя:

8:30 – Польською мовою

10:00 – Російською мовою

12:00 – Українською мовою

18:00 – Українською мовою

Будні:

18:00 — Українською мовою

Субота

8:00 – Українською мовою

за адресою: пр. Дмитра Яворницького, 91