З 15 по 17 березня 2019 року парафіяни храму святого Йосипа в Дніпрі переживали триденні реколекції, маючи можливість глибше пережити час Великого посту і краще підготуватися до Урочистості Воскресіння Христового. Духовні вправи на тему “Його ранами ми зцілились”, що базувалися на одному із розділів старозавітньої книги пророка Ісаї, проводив о.Маріуш Возняк OP.
Першого дня реколекціоніст зосередив свою увагу на темі гріха. Кожен із нас, як учень Ісуса Христа, має пройти такий шлях, “коли в якийсь момент ми усвідомлюємо, що ми в стані гріха, що гріх, особливо смертний, руйнує наш зв’язок із Богом, з іншою людиною, із самим собою, коли ми беремо відповідальність за свої вчинки”. 
Розтлумачуючи гріх, як стан людини, що зробила неправильний вибір, о.Маріуш наводив приклад перехрестя на шляху: “Ми знаємо добре, що маємо йти праворуч, проте все одно робимо неправильно і йдемо ліворуч. Гріх – це коли ми прийняли рішення, що не будемо йти туди, куди потрібно. В цей момент ми віддаляємося від Бога та істинного шляху.” 
Отець Маріуш зауважив, що гріх – це стан, коли ми усвідомлюємо, що зробили погано: “Розуміння добра і зла є початком навернення. І Господь Бог не залишає нас, він каже нам: “Адаме, де ти?”
Конференція другого дня реколекцій була присвячена темі навернення. Отець Маріуш зауважив, що навернення є процесом:” Це такий момент в житті, коли людина починає спілкування із Богом, суть якого полягає на тому, що вона залишає те, що було раніше, те, що було поганим.”
Третього дня духовних вправ реколекціоніст говорив про те, що гріх, навернення і благодать є трьома станами людини, в яких вона не перебуває одночасно, які, проте, повертаються. “Шлях досконалості, шлях до святості  – це шлях людини, яка розуміє, що всі наслідки первородного гріха в нас дуже глибоко, вони в нашій природі”, – зазначив о.Маріуш, – “але також розуміє, що життя, страждання, смерть Ісуса Христа, Його Пасха є зціленням та спасінням.”
Відповідаючи на питання, як ми можемо постійно бути у стані навернення, реколекціоніст наголосив, що “навернення – це шлях, коли людина відкриває, що Господь Бог завжди приходить до неї.”
Наприкінці отець Маріуш висловив надію, що цей час реколекцій став нагодою до приготування, “щоб ми дійсно з чистим серцем увійшли у Пасху Ісуса Христа і були заглиблені у його страждання, смерть і Воскресіння”. 

Коментарі закрито.

Розклад Богослужінь
Неділя:

8:30 – Польською мовою

10:00 – Російською мовою

12:00 – Українською мовою

18:00 – Українською мовою

Будні:

18:00 — Українською мовою

Субота

8:00 – Українською мовою

за адресою: пр. Дмитра Яворницького, 91