Дорогі парафіяни!

Бог ніколи нас не залишить, тому можемо повністю покластися на Нього. Він страждає і переживає разом з нами і в нас. Не втрачайте надії. Намагайтеся в цій ситуації бачити потреби інших, тих, які  перебувають у скрутнішій, ніж ви, ситуації. Особливо пам’ятайте про старших членів нашої парафіяльної спільноти, які живуть недалеко від вас. Цікавтеся ними та їхніми потребами, щоб вони не відчували себе самотніми і покинутими. Прошу вас підтримувати контакт між собою, але не тільки через переписку, а й в телефонному режимі чи за допомогою відеозв’язку.

Рішенням єпископа Павла Гончарука Святі Меси в нашій дієцезії звершуватимуться без участі вірних. Розклад богослужінь в нашій парафії протягом тижня залишається без змін. Прямі трансляції відбуватимуться у будні дні о 18:00, в суботу – о 8:00, а в неділю о 12:00.  

Заохочую пам’ятати про можливість прийняття духовного причастя. Це є важливий акт, рішення волі, коли ми запрошуємо Бога прийти до нашого серця в такий самий спосіб, як би це було під час Служби Божої в храмі. Бог не є обмежений матерією і для Нього не становить труднощів прийти в такий спосіб. Важливе є наше прагнення і свідомість. Плоди цього духовного причастя можуть бути такі ж, як під час прийняття Ісуса у Євхаристії.

За дорученням єпископа хочу розтлумачити вам можливість примирення із Богом через щирий жаль за гріхи та постанову при першій нагоді висповідаються перед священником. Якщо ви вчинили смертний гріх і не маєте можливості посповідатися, через щирий жаль можете отримати відпущення. Тобто не варто наражати на небезпеку своє життя, якщо маєте бажання посповідатися. Для того, щоб отримати відпущення гріхів в такий спосіб, слід під час молитви висловити перед Богом жаль за свої гріхи та постановити до них більше не повертатися. При першій нагоді (в нашому випадку – після завершення карантину) те, що зробив перед Богом, треба зробити перед священником під час таїнства.

На нашому сайті є інформація про привілей відпустів, які можна отримати в цьому часі. Зокрема, для хворих, а також вірним, які відвідують св.Тайни чи помоляться адорацію Святих Тайн, чи здійснять читання Святого Письма принаймні пів години, чи молитву на розарії чи побожну практику Хресної Дороги чи молитву Коронки до Божого Милосердя, щоби випросити у Всемогутнього Бога припинення епідемії, потіхи для тих, хто засмучені і вічне спасіння тим, кого покликав Господь до себе.

Люблю вас, сумую. Пам’ятаю в молитві і не тільки. Дякую за добрі слова, підтримку і розуміння. Прошу про молитву.

Нехай Бог вас благословить, збереже і обдарує миром.

Настоятель парафії святого Йосипа,

брат Марек Лісовскі

Коментарі закрито.