Літургія Господньої Вечері

У Великий четвер, 1 квітня 2021 року, спільнота парафії святого Йосипа зібралася на урочисту Євхаристію Господньої Вечері, яка розпочинає Пасхальне Тридення. Ця Служба Божа є особливим спомином Тайної Вечері Ісуса Христа з апостолами, де Господь встановив таїнство Священства та Євхаристії.


У своїй проповіді настоятель парафії брат Марек Лісовскі наголошував на особливій присутності Ісуса Христа у житті апостолів та її повноті під час пасхальної вечері: «Ісус постійно був зі своїми учнями, три роки з ними ходив, навчав їх, вони були дуже прив’язані до нього. Вони дуже любили його слухати, хоча не розуміли його. Вони бачили, що робить Господь. І ця присутність Ісуса в їх житті була неймовірним скарбом.» Проповідник підкреслив, що ми можемо також мати цей скарб у своєму житті: «Христос вирішив залишити свою присутність назавжди також і нам, в Євхаристії. Під видом хліба і вина Христос залишився для нас, щоб ми могли черпати з Його присутності, щоб ми могли не тільки бачити цю присутність, але щоб вона також була в нас.»


Під час Євхаристії Великого Четверга традиційно відбувся обряд омивання ніг, розпочинаючи який брат Марек заохотив присутніх до молитви з проханнями до Бога про те, щоб Ісус навчив нас так любити, як Він, і забрав усе те, що заважає нам це робити.

На згадку про схоплення і ув’язнення Ісуса після Служби Божої Пресвяті Дари було перенесено до «темниці», адорація при якій тривала до пізнього вечора.