Урочистість Тіла і Крові Христа

У неділю, 6 червня 2021 року, римо-католики Дніпра разом з усією Церквою в Україні відзначали урочистість Пресвятих Тіла і Крові Христа.

Центральними вулицями міста від каплиці при монастирі братів-капуцинів до костелу святого Йосипа пройшла євхаристійна процесія. Біля чотирьох вівтарів, які символізують чотири сторони світу, уділялося урочисте благословення Пресвятими Дарами, а також зачитувалися фрагменти Євангелія, які розповідають про встановлення Христом таїнства Євхаристії.

Цього дня восьмеро дітей з парафії святого Йосипа вперше прийняли Святе Причастя.


У своїй проповіді настоятель парафії брат Марек Лісовскі OFMCap, розважаючи разом із дітьми над літургійними читаннями Урочистості, зауважив, що союз, який Господь уклав із нами, не передбачає того, що Господь забере в нас усі труднощі: «Чому різні хвороби? Чому мої батьки сваряться? Ми би хотіли, щоб Бог забрав в нас різні страждання і труднощі, але Бог не сказав, що забере це, але сказав, що буде з нами і що ми, досвідчуючи усього цього, все одно можемо бути щасливими.»

Дякуючи дітям за їхні старання у підготовці до Першого Причастя та зауважуючи яким непростим був цей шлях, брат Марек наголосив: «Пам’ятайте, що це тільки початок. Екзамени – екзаменами, а тепер життя. Життя, в якому можете бути в єдності із Господом.»